Telefon Numaralarımız Değişti 
Tek Numara

(312) 911 4 911


CPAP - BPAP CİHAZI İLE HORLAMA / UYKU APNESİ TEDAVİSİ VE MASKE KULLANIMI HAKKINDA VİDEOLU ANLATIM İÇİN LÜTFEN
 TIKLAYINIZ.

PAP TEDAVİSİNDE AMAÇ ;

 Uykuda solunum bozuklukları tedavisinde kullanılan tüm PAP tekniklerinde amaç, üst solunum yolunun (ÜSY) uykuda açık kalmasını sağlamak, solunumu ve uyku kalitesini düzenlemektedir. Cihazların ÜSY'nin kasları üzerine etkisi olmadığı ve sadece kullanıldığı sürece ''iyileştirici cihaz'' etkisi gösterdiği için PAP tedavilerinin hastalığı tamamen tedavi edici etkisi yoktur. Bu sebepten dolayı, hasta cihazı kullandığı süre boyunca tedaviden fayda görür. Özellikle, hastaların cihazı ilk 1-3 ay içinde kullanımı ile cihaza daha adapte oldukları belirlenmişti.

CPAP Nedir ?

Devamlı Pozitif Havayolu Basıncı (CPAP-Continuous Positive Airway Pressure) okunuşu “sipap” şeklindedir. CPAP cihazı esasen havayı artırılmış basınç ile ileten bir pompadır. Bu tedavinin temel şekli, tüm gece boyunca sabit ve ya yoğun basınç ileten sabit CPAP terapisidir. Hastanın havayoluna göre değişerek gece boyunca basıncı ayarlayan Otomatik Pozitif Havayolu Basıncı (APAP-Automatic Positive Airway Pressure) alternatif tedavi yöntemidir. Diğer bir alternatif ise eksale durumunda daha az basınç inhale durumunda daha yüksek basınç sağlayan Bi-Level Terapi (BiPAP) dir. CPAP kullanıcıları için en konforlu seçenek yüksek basınç sağlayan cihazlardır.

CPAP Cihazı Nedir ?

CPAP cihazı odadaki havayı toz filtresinden geçirerek emen ve emdiği bu havayı önceden ayarlanmış bir basınçta üfleyen bir pompadan oluşan bir akış jeneratörüdür. Bu basınç kişisel ihtiyaçlara göre çeşitlilik gösterebilir. Doktorunuz uyku tetkikleriniz sırasında belirlenen ve sizin için gerekli basıncı reçete edecektir. Birçok CPAP cihazı erteleme zamanlayıcısına veya rampa sistemine sahiptir. Bu özellik hastanın uykuya dalarken düşük basınçtaki havaya alışmasını sağlar. Cihaz daha sonra kademeli olarak önceden ayarlanmış basınca ulaşır. CPAP cihazları genel olarak evde kullanılmasına rağmen, seyahatlerinizde de yanınızda bulundurabilirsiniz. Birçok CPAP cihazı 110-240V arasında otomatik geçiş olanağı sağlayan üniversal güç kaynağına sahiptir. Ayrıca özel adaptörler kullanılarak araçlarda da çalıştırılabilir. CPAP kullanımı bazı hava yolları şirketleri tarafından da onaylanmıştır fakat havayolu şirketiyle belirli uçuşlarda cihazın kullanımı için detaylı anlaşmaları yapmalısınız. Aksesuarlar ve yedek parçalar hakkında daha detaylı bilgi almak için, tedarikçinize danışınız.

CPAP Sistemi Şunlardan Oluşur;

• Basınçlı hava üreten pompa(CPAP cihazı)
• Hastaya havayı taşıyan esnek uzunluktaki
hortum
• Burun ve ağza takılan kapalı maske ve ya
portlu ağız
• Nazal maskeyi taşıyan ve yüze oturmasını
sağlayan kafa bantları

CPAP Sistemi Kullanımı;

• Daima üreticinin kullanım kılavuzunu kullanım
öncesinde okuyunuz
• Fan kapalıyken maskeyi yerleştirin
• Kafa bandını sabitlemek için sıkarak ayarlayınız
• Kafa bandını takılı değilken kontrol edin ve
tekrar ayarlayın
• CPAP Cihazınızı çalıştırınız ve nefes alınız.

Neden CPAP Kullanıyoruz?

OSA da, uyku sırasında, nefes kesilmesi nedeniyle, dilin arka kısmındaki hava yolunun üst bölümü daralır ve sıklıkla bloke olur. Hava yolu daralınca horlama meydana gelir ve daralan kısımdan hava geçerken vibrasyona neden olur. Horlama ve OSA dan dolayı bölünen uykunun nedeni hava yolundaki daralma ve tamamen çökmedir. Tedavi uyku sırasında zor hava geçişini önlemek üzere tasarlanmıştır. CPAP terapisindeki hava akışı havayolunu açık tutmak için bir destek sağlar. Bir kez hava geçişi açık tutulduğu zaman nefes tamamen normale döner ve uyku bölünmez.
Hikoneb Inhalation Expert Logo logo devilbiss SleepOne Logo Ecoaspir Logo
PureBreath Logo hirtz logo